BLOGARCHIEFdonderdag 17 mei 2012

Verslag Lesbos. Vrijdag 27 april t/m vrijdag 4 mei 2012. 1e Dag.

Vrijdag 27 april 2012
1e dag Lesbos.
Om ongeveer 08.30u landen we op de luchthaven van Mytilini. Nadat de koffers van de band zijn gerold, gaan we met de touringbus richting Anaxos. Via Skala Kalloni, waar we de eerste Flamingo´s, Bonte Kraaien en Steltkluten vanuit de bus waarnemen, arriveren we in Anaxos. Om 12.30u betrekken we appartement "Harris", een fraaie moderne studio temidden van olijfbomen. De huurauto kunnen we pas zaterdag ophalen, dus vandaag moeten we het op de ouderwetse manier doen, namelijk te voet. We wandelen van Anaxos naar Petra. Binnen 40 minuten zijn we in Petra, waar we boodschappen doen in een van de kleine supermarkten, die direct aan zee liggen. Het is lekker zonnig en ongeveer 22 graden. De supermarkt verkoopt van alles en nog wat. Het is er rustig en je merkt dat het seizoen nog maar amper is begonnen. De eigenaresse is een Engelse. Onderweg vogelen we, waarbij we de eerste leuke soorten zien. Om ca 17.00u zijn we weer terug bij het appartement. Het avondeten gebruiken we in het gezellige, Griekse restaurant van het appartement.

De soorten die we deze middag observeerden:   
Steltkluut, Bonte Kraai, Groenling, Oosterse Blonde Tapuit, Kuifleeuwerik, Grauwe Gors, 
Roodkopklauwier, Boerenzwaluw, Huiszwaluw, Paapje, Putter, Gierzwaluw,                    Alpengierzwaluw, Koolmees, Pimpelmees, Huismus, Vink.                

Fraai eiland nog niet onder de voet gelopen door het massatoerisme.
             Oostelijke Blonde Tapuit (Oenanthe melanoleuca) / Easter Black-eared Wheatear. 
Appartement Harris. Lesbos, Anaxos. April / mei 2012.

1 opmerking:

  1. Mooie blonde tapuit. Je hebt duidelijk beter weer dan ik vorig jaar. Een prachtig eiland is het. Hopelijk krijgen we nog meer te zien.

    BeantwoordenVerwijderen