BLOGARCHIEFvrijdag 22 juni 2012

Verslag Lesbos. Vrijdag 27 april t/m vrijdag 4 mei 2012. 7e Dag (laatste dag)

Donderdag  03 mei 2012
7e dag Lesbos.
Vandaag weer vroeg op: 06.00u. De Griel en de Turkse Boomklever staan vandaag boven aan de lijst. Beide soorten hebben we tot dusverre nog niet gevonden!  In de ochtend rijden we naar de Christou River. We parkeren weer onderaan de brug en wandelen een paar honderd meter langs de bijna droog gevallen rivier. Onderweg horen we Bijeneters. We zien een paartje Strandplevier en een Kleine Plevier. De Balkan Kwikstaart laat zich regelmatig horen en zien. En dan heel even horen we de bekende roep. We kijken meteen in de richting van het geluid. Ja hoor hebben, de eerst Griel en even verderop zit een tweede vogel. Het blijkt een paartje. We maken een paar foto´s. Maar ook met digiscooping zitten ze te ver om een goede foto te maken. Even verderop zit een groenpootruiter.
We rijden naar de Zoutpannen-Zoutberg waar op de site van Steve Dudley Krombekstrandloopers, Roodpootvalken en Lachsterns zijn gemeld. De Krombekken hebben we snel. Bij het moerasje waar altijd weer veel vogelfotografen. Ze hebben wel lange objectieven maar weing kennis van vogels.
Ralreiger, Witvleugestern, Kemphaan en Zwarte Ruiter. Het is een echt fantastisch moerasje, je kijkt je ogen uit.
We ontmoeten de SNP vogelaars o.l.v. Wim Smeets en trekken een klein eindje met ze op. Een ♂ Roodpootvalk trekt hoog over. Wim Smeets wijst op een paartje Grielen dat tegen een hek aan zit, het 2e paar van deze dag. In de verte kortteenleeeuweriken.
We rijden vervolgens naar het bos van Alchaderi om de Turkse Boomklever te zoeken. Het is vandaag onze derde en tevens laatste poging de nestboom te kunnen zien. Van Nederlanders op de parkeerplaats krijgen we nu een andere locatie aangewezen. Als we aankomen op de plek staat er een Engels echtpaar dat ons meteen de boom aanwijst waar ze zitten. Het is raak. We zien de vogel komen aanvliegen en vervolgens in de nestholte verdwijnen. Omdat de het nest vrij ver weg is proberen we middels digiscoping een paar geheugenplaatjes te maken.
In de middag gaan we op zoek naar het Metochi Lake. Het is een heel gedoe deze schijnbaar prima vogellokatie te vinden. We horen en zien Cetti’s Zanger en Grote Karekiet horen.
Morgen weer terug naar Nederland.

Waargenomen, naast de dagelijkse soorten, donderdag 3 mei 2012.

1 Griel 2 Strandplevier 3 Kleine Plevier 4 Groenpootruiter 5 Nachtegaal
6 Cetti’s Zanger 7 bijeneter 8 Roodpootvalk 9 Krombekstrandloper 10 Kemphaan
11 Roodkopklauwier 12 Waterhoen 13 Grote Karekiek 14 Koekoek
15 Boomkruiper 16 Turkse Boomklever.

Spaanse Mus (Passer hispaniolensis) / Spanish Sparrow. Kalloni Christou River.  3 mei 2012.
Spaanse Mus (Passer hispaniolensis) / Spanish Sparrow. Kalloni Christou River. 3 mei 2012.
Turkse Boomklever (Sitta krueperi) / Krüper's Nuthatch.  Alchaderi. 3 mei 2012.  
Turkse Boomklever (Sitta krueperi) / Krüper's Nuthatch.  Alchaderi. 3 mei 2012.
Strandplevier (Charadrius alexandrinus) / Kentish Plover. Kalloni Christou Rover. 3 mei 2012.
Strandplevier (Charadrius alexandrinus) / Kentish Plover. Kalloni Christou Rover. 3 mei 2012.
Perzische of Kaukasuseekhoorn (Sciurus anomalus) / Perzian Squirrel. Kalloni. 3 mei 2012.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten