BLOGARCHIEFzaterdag 6 april 2013

1e Dag. Eilat, Israël. Vogelreis 14 maart - 21 maart 2013. Georganiseerd door Eduard Opperman.

Donderdag 14 maart 2013
Na een zeer vroege nachtvlucht arriveren we vanuit het steenkoude Nederland op de warme luchthaven Ovda. Het is 28C en dat is wel even wennen. Vanuit Eilat zullen we met 14 deelnemers de komende week de vogeltrek observeren. 
Eilat ligt in het uiterste zuidelijke puntje van Israël aan de Golf van Akkaba, een uitloper van de Rode Zee. De stad is omringd door de Negev Woestijn en de Rode Zee. We bevinden ons vlakbij de Jordaanse en Egyptische grens. Na het inchecken en nadat de busjes zijn opgehaald gaan  we meteen aan de slag. North Beach staat als eerste op het middagprogramma. Daarna snel aan tafel, lijsten en vroeg naar bed. 

Waargenomen soorten (1e Dag): 
Slobeend, Pijlstaart, Zomertaling, Flamingo, Kleine Zilverreiger, Aalscholver, Steppebuizerd, Sporenkievit, Zwarte Ruiter, Groenpootruiter, Witgat, Kemphaan, Witoogmeeuw, Geelpootmeeuw, Kleine mantelmeeuw, Kokmeeuw, Dunbekmeeuw, Lachstern, Witvleugelstern, Turkse Tortel, Palmtortel, Bonte IJsvogel, Huiskraai, Vale Rotszwaluw, Kuifleeuwerik, Gestreepte Prinia, Arabische Buulbuul, Tjiftjaf, Tristram-Spreeuw, Huismus, Balkankwikstaart, Witte Kwikstaart. 


Aankomst op de luchthaven van Ovda. 
Even acclimatiseren voor het hotel en daarna snel de airco in. 
Eerste breeving  van Eduard. 
De eerste waarneming bij aankomst.
Tristrams Spreeuw (Onychognathus tristramii). 
Vogelen vanaf het strand North Beach. 
Toch een beetje moe ... ? 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten