BLOGARCHIEF







vrijdag 23 maart 2018

Sauerland - 18 t/m 21 maart 2018

Met een vierdaags verblijf in Sauerland vieren we dit jaar de verjaardag van één van de vogelaars. In deze streek van Duitsland is de winter nog volop in gang. Met temperaturen van min 8 graden in de nacht, een pittige oostenwind en overdag een stralende zon lijkt het alsof we op wintersport zijn. In Winterberg zijn de skipistes open en er wordt geskied. Op vogelgebied valt er heel wat te beleven. Op de akkers langs de veldwegen zien we regelmatig groepen Kramsvogels en Zanglijsters. Nu en dan een Grote Lijster. In natuurpark de Medebacher Bucht zit een groep Geelgorzen en de Rode Wouw is hier algemeen. We horen Veldleeuweriken en groepen Holenduiven zitten op de akkers. 
Een boswandeling die achter ons hotel begint levert soorten op als Zwarte Specht, Zwarte Mees en Kuifmees. Hieronder een lijst van de soorten die we tijdens ons verblijf hebben waargenomen.

waargenomen: 
Kuifeend, Grote Zilverreiger, Rode Wouw, Buizerd, Kievit, Holenduif, Houtduif, Zwarte Specht, Groene Specht, Grote Bonte Specht, Veldleeuwerik, Witte Kwikstaart, Heggenmus, Roodborst, Zanglijster, Grote Lijster, Kramsvogel, Merel, Winterkoning, Koolmees, Pimpelmees, Zwarte Mees, Kuifmees, Boomklever, Boomkruiper, Klapekster, Ekster, Gaai, Kauw, Zwarte Kraai, Spreeuw, Huismus, Vink, Putter, Groenling, Geelgors.

fotoverslag:


Veldleeuwerik (Alauda arvensis) / Skylark.
Rode Wouw (Milvus milvus) / Red Kite.
Kramsvogel (Turdus pilaris) / Fieldfare.
Kuifmees (Lophophanus cristatus) / European Crested Tit.
Geelgors (Emberiza citrinella) / Yellowhammer.
Geelgors (Emberiza citrinella) / Yellowhammer.
Kievit (Vanellus vanellus) / Northern Lapwing.
Prima weer, maar koud ! 
Naturpark Medebacher Bucht.
Naturpark Medebacher Bucht.
Bad Fredeburg.
Bad Fredeburg.
Bad Fredeburg.
Omgeving Winterberg.
Skipiste Winterberg.
 Medebacher Bucht.
 Skipiste omgeving Winterberg.
IJs in de snelstromende beekjes. 
 Wandelroute achter het hotel.
 Wandelroute Sauerland-Höhenflug.
 Sauerland-Höhenflug.
 Sauerland-Höhenflug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten