BLOGARCHIEF







woensdag 1 juli 2020

Texel 30 juni 2020

Vandaag hebben we het plan verschillende natuurgebiedjes verspreid over het eiland te bezoeken. De Petten staan als eerste op het programma. Er waait een flinke wind, maar gelukkig is het droog. Talloze visdiefjes en kokmeeuwen broeden hier naast elkaar. Het lawaai van de aanvliegende en vertrekkende oudervogels is luid en duidelijk. De jongen weten precies wie hun ouders zijn. Ook zij krijsen, bedelen, want voor je het weet heeft je broer of zus het verse visje waarmee je ouder kwam aanvliegen te pakken. Aan de overkant zit een groepje rosse grutto's. Vermoedelijk is het hoogwater en zijn de vogels vanuit de Mokbaai hierheen gevlogen. Aan bergeenden is op Texel geen tekort. Een stuk of zes steenlopers zit in een groepje bijeen op zoek naar voedsel. 

We rijden verder over het eiland. Regelmatig zien we een bruine kiekendief, waarschijnlijk is het goed broedseizoen voor deze soort. Altijd is er wel een zeldzaamheid op Texel aanwezig. Tijdens ons verblijf moeten we het met die ene flaminga doen. Hij blijkt inderdaad in de Prins Hendrikpolder te zijn. Als sinds 1 oktober 2019 is de vogel op het eiland aanwezig. We maken een paar foto's om vervolgens onze vogelsafari op het eiland voort te zetten. Het waait nog steeds flink. Als we terugkomen op de camping wordt er nog steeds gewerkt. De tulpenbollen moeten binnenkort naar de leveranciers. 

waargenomen
flamingo, graspieper, bruine kiekendief, rietgors, steenloper, kluut, rosse grutto, lepelaar, torenvalk, witte kwikstaart, grote stern, visdief. 

Zilvermeeuw (Larus argentatus) / European Herring Gull - De Petten
Kokmeeuw juveniel (Croicocephalus ridibundus) / Black-headed Gull - De Petten 
Kokmeeuw (Croicocephalus ridibundus) / Black-headed Gull - De Petten
De Petten
De Petten met op de achtergrond het kerkje van Den Hoorn
Visdiefjes, Kokmeeuwen, een Bergeend, Rosse Grutto's - De Petten
Visdiefjes, Kokmeeuwen, een Bergeend, Rosse Grutto's - De Petten
De Petten
De Petten
Brakke watertjes en kunstmatig beschermde eilandjes 
Rosse Grutto (Limosa laponica) / Bar-tailed Godwit - De Petten
Steenloper (Arenaria interpres) / Rudy Turnstone - De Petten
Stormmeeuw (Larus canus) / Mew Gull - De Petten
Rietgors (Emberiza schoeniclus) / Reed Bunting - De Petten
Flamingo (Phoenicopterus roseus) / Greater Flamingo - Prins Hendrikpolder

 Flamingo (Phoenicopterus roseus) / Greater Flamingo - Prins Hendrikpolder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten