BLOGARCHIEF







dinsdag 7 juli 2020

Texel 6 juli 2020

De afgelopen dagen is het bijzonder slecht weer geweest. Vanwege de regen en de harde wind konden we niet vogelen. Dus zochten we naar activiteiten om de tijd op een andere manier door te brengen. Dat is op Texel niet zo moeilijk. 

We vonden het volgende. De VVV van Texel heeft een brochure uitgegeven met verschillende kunstroutes. We bezochten er verschillende en maakten kennis met kunstenaars van het eiland. Bronsgieters, houtbewerkers, tekenaars, schilders en wolbewerkers. Het aardige van deze routes is dat je op mooie plekken komt, waarvan je niet wist dat ze bestonden. Zo bezochten we een paar indrukwekkende stolpboerderijen, kwamen we in een fraai aangelegde tuin met bronzen beelden van vogels. Vele kunstwerken getuigden van een hoog artistiek niveau. De kunstroutes zijn zeker een aanrader voor diegenen die het eiland van een andere kant willen leren kennen. 

Maar goed terug naar de natuur op Texel. Vandaag zijn we voorzichtig weer gaan vogelen. In de loop van de dag verbeterde het weer en bezochten we het haventje van NIOZ en de Petten in het zuiden van het eiland. Op vogelgebied waren er geen nieuwe bijzonderheden te melden. 

geen bijzondere waarnemingen

Kokmeeuw met bedelend jong (Croicocephalus ridibundus) / Black-headed Gull. 
Haventje NIOZ
Kokmeeuw met bedelend jong (Croicocephalus ridibundus) / Black-headed Gull.
Haventje NIOZ
Vissen op de Waddenzee
Bergeend (Tadorna tadorna) / Common Shelduck. De PettenBergeend (Tadorna tadorna) / Common Shelduck. De Petten
Bergeend (Tadorna tadorna) / Common Shelduck. De PettenKokmeeuw (Croicocephalus ridibundus) / Black-headed Gull. De Petten.
Visdief (Sterna hirindo) / Common Tern. De Petten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten