BLOGARCHIEFwoensdag 15 mei 2013

6e Dag. Natuurpark Westhavelland, Brandenburg, Duitsland. 26 april t/m 2 mei 2013.

Verslag 6e dag: woensdag 1 mei 2013.

Vandaag rijden we naar Nationaal Park Müritz op zo’n 130 km van Ferchesar. Ergens midden in een fraai bos maken we een stop. Wie weet een Zwarte Specht. We horen zien een paartje roffelende Grote Spechten, Glanskop, Fluiter en Boomklever. Als eerste staat Waren (Müritz) op het programma. Het is er enorm druk, toeristisch en vanwege 1 mei zijn er veel dagjesmensen op uitgetrokken. Bovendien is het ook nog eens zomers weer. We rijden gauw door naar Speck. Onderweg lunchen we in een typisch Duitse Imbiss, die midden in een bos ligt. We zien regelmatig nesten met broedende Visarenden. De Visarend wordt hier een handje geholpen door op electriciteitsmasten omgekeerde schotels te plaatsen. Vandaar naar Boeker Mühle waar 2 vogelkijkhutten staan van waaruit we slechts een Ree, een paar broedende Knobbelzwanen en 2 krassende Grote Karekieten horen. Onderweg
Regelmatig een jagende Bruine Kiekendief. We rijden verder zuidwaarts, maar omdat we ons van de regio Müritz toch iets meer hadden voorgesteld, rijden we eerder dan gepland terug naar onze bungalow in Ferchesar. Deze dag is tevens het einde van een weekje vogelen in Natuurpark Wethavelland, dat we zeker in deze tijd van het jaar kunnen aanbevelen.

Waargenomen: Bruine Kiekendief, Visarend, Grote Karekiet, Grote Bonte Specht, Glanskop, Fluiter, Boomklever, Paapje, Winterkoning, Vink, Brilduiker, Boomkruiper, Boompieper, Kraanvogel, Ooievaar, Kramsvogel, Rode Wouw, Zwarte Wouw, Paapje, Koekoek.

Ferchesar. 
In de omgeving van Müritz kom je ze regelmatig tegen. 
Visarend (Pandion haliaetus) / Osprey. Omgeving Müritz.
Im Müritz - Nationalpark. 
Deze tekst spreekt voor zich. Zie de foto hieronder.
Zomerlinde. 
Bonte Kraai (Corvus cornix) / Hooded Crow. 
Bonte Kraai (Corvus cornix) / Hooded Crow.
Kramsvogel (Turdus pilaris) / Fieldfare. Omgeving Müritz. Broedvogel in klein aantal.
Gekraagde Roodstaart (Phoenicurus phoenicurus) / Common Redstart. Ferchesar.  
Paapje (Saxicola rubetra) / Whinchat.
Bruine Kiekendief (Circus aeruginosus) / Western Marsh Harrier. Omgeving Müritz.
Koekoek (Cuculus canorus) / Common Cuckoo. De foto's zijn gemaakt door het glas van de voorruit van de auto, waardoor de kwaliteit te wensen overlaat. Omgeving Müritz.  
Koekoek (Cuculus canorus) / Common Cuckoo. Omgeving Müritz.
Visarend (Pandion haliaetus) / Osprey. Omgeving Müritz.
Visarend (Pandion haliaetus) / Osprey. Omgeving Müritz.
Visarend (Pandion haliaetus) / Osprey. Omgeving Müritz.
Visarend (Pandion haliaetus) / Osprey. Omgeving Müritz.
Visarend (Pandion haliaetus) / Osprey. Omgeving Müritz.
Visarend (Pandion haliaetus) / Osprey. Omgeving Müritz.

1 opmerking:

  1. Geweldig leuk Blog! Komende Pasen gaan wij ook die richting op en verheug mij op al het moois wat er te zien zal zijn. visarenden en zeearend lijkt me fantastisch om in het echt te kunnen waarnemen over kraanvogels maar niet te spreken. Deze heb ik vorig jaar in grote getale over mijn woonplaats zien trekken en dit jaar ook weer diverse groepen.

    BeantwoordenVerwijderen