BLOGARCHIEFzondag 14 april 2013

8e Dag. Eilat. Israël. Vogelreis 14. maart - 21 maart 2013.


Donderdag 21 maart 2013. (laatste dag).
Met de bikkels staan we deze ochtend om 05.00 uur op. Richting strand, waar we de afgelopen dagen zoveel gave soorten hebben gezien. Ook deze laatste ochtend biedt bijzondere waarnemingen waaronder die van een Reuzenzwartkopmeeuw en 3 Bonte IJsvogels. Daarna brengen we ook nog een laatste kort bezoekje aan het park. Ook hier hebben we weer geluk: een Maskerduif blijft lange tijd in beeld en laat zich ook nog eens goed fotograferen. We hebben ondertussen zoveel soorten gezien dat we te laat zijn om uitgebreid te ontbijten. Maar dat is niet erg. Met een halve boterham in mijn maag vertrekken we richting het plateau om het schouwspel van de rondcirkelende roofvogels op de thermiek te observeren. Daar krijg je nooit genoeg van. Ed heeft nog één soort in petto die we deze week nog niet hebben gezien. De Witkruintapuit. We hebben haast.  Hij weet weer akelig precies waar je moet zoeken. Op het moment dat we op mijn verzoek stoppen om twee kamelen met berijders te fotograferen, ziet hij aan de linkerkant de soort waar we op zoek naar waren: de Witkruintapuit met 2 jongen.
En dan zit het er nu toch echt op. We rijden in hoog tempo terug naar het hotel om koffers te gaan pakken. Snel nog een broodje Kebab, de winterkleren weer tevoorschijn, het schijnt immers in Nederland nog te vriezen en dan met de bus naar het vliegveld.
Het was een boeiende reis, een fantastisch leuke groep en een gids waar je er in Nederland, denk ik, maar weinig van hebt. Bedankt Ed.

Waargenomen soorten (8e Dag): Arabische Woestijnpatrijs, Zomertaling, Zwarte Ooievaar, Torenvalk, Zwarte Wouw, Steppebuizerd, Steppearend, Dwergarend, Sporenkievit, Bontbekplevier, Groenpootruiter, Oeverloper, Witoogmeeuw, Geelpootmeeuw, Reuzenzwartkopmeeuw, Kokmeeuw, Dunbekmeeuw, Zwartkopmeeuw, Reuzenstern, Grote stern, Kleine Jager, Turkse Tortel, Palmtortel, Maskerduif, Alpengierzwaluw, Gierzwaluw, Bonte IJsvogel, Hop, Draaihals, Maskerklauwier, Huiskraai, Boerenzwaluw, Rotszwaluw, Vale Rotszwaluw, Roodstuitzwaluw, Arabische Buulbuul, Zwartkop, Braamsluiper, Rüppells Grasmus, Tristrams Spreeuw, Witkruintapuit, Zwartstaart.  

Bonte IJsvogel (Ceryle rudis). 
Op het dagelijkse strand zagen we deze laatste ochtend nog een Reuzenzwartkopmeeuw. 
Maskerduif (Oena capensis). 
Maskerduif (Oena capensis).
Op het plateau "migration des oiseaux". 
Vandaag zijn we niet alleen, het is immers een goeie trekdag. 
Ze vliegen van alle kanten over je heen. 
Ineke geeft uitleg over de vogeltrek. 
Nieuwsgierig naar wat wij komen doen? 
Arabische Woestijnpatrijs (Ammoperdix heyi). 
Witkruintapuit (Oenanthe leucopyga).
Toeristische attractie. 
De entree van ons mooie hotel.
En de entreehal was ook al even mooi.
Maar één keer gebruik van gemaakt.  
En nu is het echt over en uit ! 
Lijsten op het vliegveld Ovda.
En het dagboek nog even bijwerken.
Wachten totdat we mogen instappen. 
Henk maakt reclame voor Paagman ? 
De Haagse vogelaars gaan het vliegtuig in. 
Mooie vogel ! 
Aankomst op Schiphol.
Ik hoop dat de verslagjes, de foto's en de waarnemingen een blijvende herinnering aan deze reis zullen zijn. Muriel Kommer, 14 april 2013.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten