BLOGARCHIEF







maandag 17 december 2018

Texel 20 december 2018 - dag 4

We beginnen de dag met een wandeling over het park in de hoop de Appelvink van gisteren weer te zien. Het is grauw weer en het beloofd vandaag niet veel goeds te worden. Waar we ook kijken de Appelvink is niet te vinden. In het park staan veel elzen, waarvan vele elzenproppen hebben en waarvan de Vinken en Putters dankbaar gebruik maken. Dan horen we een laag overvliegende Buizerd. En weer strijkt er een groepje Vinken neer. Ook horen en zien we een Grote Bonte Specht.

Op waarneming is een Kerkuil gemeld in Korverskooi. We rijden ernaartoe, wie weet? Maar geen Kerkuil te vinden. Het regent en het zicht wordt er niet beter op.
In Koogereld tellen we 14 Kleine Zwanen. We vervolgen de route naar het Vogelinformatiecentrum in De Cocksdorp waar we Marc Plomp ontmoeten. Het is stil in de winkel. Maar wat is die winkel toch mooi. Het ontbreekt aan niets, verrekijkers, talloze boeken, doorlopende worden CD’s afgespeeld met opnames die Marc zelf heeft gemaakt, een bijzonder mooie collectie opgezette vogels, kleding, telescopen die staan opgesteld om ze metelkaar te vergelijken en nog veel meer om op te noemen. 

In de middag maken we een rondje over het eiland. In de Petten zien we slechts enkele Tureluurs en een vrouw Blauwe Kiekendif. In de Mokbaai weer de soorten die we hier de afgelopen dagen ook zagen: veel Bergeenden, Smienten, een groep van zo’n 25 Kluten, veel Zilvermeeuwen en Grote Mantelmeeuwen. We rijden noordwaarts langs de Waddendijk. In een slootje even voorbij Ottersaat zien we weer een Lepelaar. In de polders Kolganzen, Rotganzen en kleine aantallen Brandganzen. We rijden tot de Bol en rijden terug naat Den Burg om nog wat kerstinkopen te doen. Het was ondanks het slechte, donkere en regenachtige weer toch een leuk dag, op Texel is het immers altijd wel uit te houden. 

waargenomen:
Fuut, Aalscholver, Blauwe Reiger, Lepelaar, Kleine Zwaan, Kolgans, Rotgans, Brandgans, Grauwe Gans, Bergeend, Smient, Wilde Eend, Pijlstaart, Slobeend, Wintertaling, Kuifeend, Blauwe Kiekendief, Buizerd,  Torenvalk, Waterhoen, Meerkoet, Scholekster, Kluut, Goudplevier, Kievit, Steenloper, Wulp, Tureluur, Kokmeeuw, Stormmeeuw, Zilvermeeuw, Grote Mantelmeeuw, Houtduif, Grote Bonte Specht, Graspieper, Winterkoning, Roodborst, Merel, Koperwiek, Pimpelmees, Koolmees, Staartmees, Spreeuw, Gaai, Ekster, Kauw, Zwarte Kraai, Huismus, Vink, Putter.

fotoverslag:

 Koperwiek (Turdus iliacus) Redwing.
 Roodborst (Erithacus rubecula) / European Robin.
 Buizerd (Buteo buteo) / Common Buzzard.
 Grote Bonte Specht (Dendrocopus major) / Great Spotted Woodpecker.
 Grote Bonte Specht (Dendrocopus major) / Great Spotted Woodpecker.
 Putter (Carduelis carduelis) / European Goldfinch. 
 Putter (Carduelis carduelis) / European Goldfinch.
 Kleine Zwaan (Cygnus bewickii) / Bewick's Swan -  Koogerveld.
 Kolgans (Anser albifrons) / Greater White-fronted Goose - Koogerveld.
Schapenboet - Hoornderslag.
 Buizerd (Buteo buteo) / Common Buzzard -  Molenlaan - De Cocksdorp.
 Buizerd (Buteo buteo) / Common Buzzard -  Molenlaan - De Cocksdorp.
 Buizerd (Buteo buteo) / Common Buzzard -  Molenlaan - De Cocksdorp.
 Buizerd (Buteo buteo) / Common Buzzard -  Molenlaan - De Cocksdorp.
 Lepelaar (Platalea leucorodia) / Eurasian Spoonbill - Lancasterdijk.
Lepelaar (Platalea leucorodia) / Eurasian Spoonbill - Lancasterdijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten