BLOGARCHIEF







woensdag 30 december 2020

Ooijpolder - 30 december 2020

Deze ochtend staat de Bisonbaai op het vogelprogramma. Het is grauw en mieserig, de zon is ver te zoeken. Op het eilandje in de baai zitten aalscholvers, grote zilverreigers en smienten. In de verte door de telescoop grote zaagbekken, nonnetjes en veel kuifeenden. Veel verder komen we niet. Na een half uurtje houden we het voor gezien. 

Via de Ooijsebandijk rijden we terug. Onderweg zien we in de Oude Waal 5 rustende lepelaars. En dan linksaf richting Persingen. We rijden het weggetje helemaal af tot aan het kerkje van Persingen. Het weggetje is smal en bij iedere tegenligger moet je met je wielen door de berm, de modder in. De wasstraat vlak voor vertrek, blijkt zinloos. 

Overal weer kolganzen en veel grote zilverreigers. In de meidoornhagen zitten groepen kramsvogels. Nu en dan vliegt een buizerd voorbij. 

In Nijmegen blijkt een Indische Toko met een Hollandse naam te zitten. We rijden er heen om ons diner voor oudejaarsavond op te halen. De restaurants zijn immers vanwege de lockdown gesloten. Rinus blijkt een echte toko, met afhaal, bakjes vol gerechten en een winkel met Indische specerijen. Of het lekker was lezen jullie verder in deze blog. 

waargenomen: kievit, lepelaar, ooievaar, bergeend, kuifeend, brilduiker, nonnetje, kleine mantelmeeuw, grote zaagbek, smient, wintertaling, krakeend, grote zilverreiger, grote bonte specht. 

Ooijpolder - Bisonbaai. 
D
Ooijpolder - Bisonbaai.
Ooievaar (Ciconia ciconia) / White Stork. Ooijpolder - Oude Waal
Ooievaar (Ciconia ciconia) / White Stork. Ooijpolder - Oude Waal
Lepelaar (Platalea leucorodia) / Eurasian Spoonbill. Ooojpolder - Oude Waal
Kolgans (Anser albifrons) / Greater White-fronted Goose. Ooijpolder - Persingen
Kolgans (Anser albifrons) / Greater White-fronted Goose. Ooijpolder - Persingen
Kolgans (Anser albifrons) / Greater White-fronted Goose. Ooijpolder - Persingen
Grote Zilverreiger (Ardea alba) / Western Great Egret. Ooijpolder Persingen
Grote Zilverreiger (Ardea alba) / Western Great Egret. Ooijpolder 
De Ooijpolder

De bessen van de meidoorn, voer voor kramsvogels en veel andere wintergasten

Meidoornhagen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten