BLOGARCHIEF







zaterdag 2 september 2023

Driemanspolder Noord (Leidschendam) - 2 september 2023

Bij vertrek vanaf de parkeerplaats Appelgaarde is het nog behoorlijk mistig. Gelukkig kunnen we zonder oponthoud de parkeerplaats aan de Leidschendamseweg bereiken. Wouter de Q. is vandaag onze gids. Het is een goeie tijd voor steltlopers. Ergens in de mist zien we patrijzen waarvan even later blijkt dat het fazanten zijn, zo zie je maar. 

We wandelen verder het gebied in. Nu en dan horen we putters. Bij een plas-dras-gebied begint het leuk te worden. We zetten de telescopen op en proberen door de optrekkende mist heen de aanwezige steltjes op naam te brengen. Het blijkt een interessant gebied. Er wordt getwijfeld aan de determinatie van een kanoet. Op de door Wouter gemaakte foto blijkt het inderdaad om een deze vogel te gaan.  Verder zien we een krombekstrandloper, groepjes bonte strandlopers en een kleine strandloper. In de verte zit nog een groenpootruiter met nog wat tureluurs. Over het water scheert een tapuit die even verderop op een dijkje is gaan zitten. Al wandelend zien we verder nog soorten als lepelaar, gele kwikstaart en grutto. 

Er komt nog een een sperwer voorbij. Nu en dan vliegen graspiepers over. Als we op parkeerplaats terugkomen zien we een groep van 21 patrijzen. Een mooie afsluiting van deze geslaagde lange ochtend excursie. 

waargenomen: grutto, kanoet, krombekstrandloper, bonte strandloper, kleine strandloper, tureluur, groenpootruiter, lepelaar, tapuit, gele kwikstaart, sperwer, rietgors, dodaars, patrijs (ca 20), watersnip, oeverloper, putter, bontbekplevier. (… natuurlijk flink wat eenden maar daar ging de aandacht vandaag niet naar uit) 

Helaas vergeten mijn camera mee te nemen. De onderstaande foto's kreeg ik van één van de deelnemers toegestuurd. 

De excursie begint in de mist.
Grutto (Limosa limosa) / Black-tailed Godwit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten