BLOGARCHIEF







donderdag 10 september 2020

Lauwersmeer - Bantpolder - 10 september 2020

Een bezoek aan de Bantpolder levert in deze tijd van het jaar nog geen waarnemingen van overwinternde ganzen op. Een aantal jaren geleden waren we hier in de winter en dan is het wel even anders. Maar vandaag rekenden we niet op grote groepen vogels. Toch melden we  de waarnemingen van 4 grutto's, een watersnip, een bruine kiekendief. 

Vandaag wilden we de waddendijk ter hoogte Paessen-Moddergat niet overslaan. Zo'n waddendijk en het wijdse uitzicht blijven imponeren. Als je uit de drukke randstad komt verbaas je je ook bovendien over de rust en de stilte die hier overheersen.

Na koffie in de plaatselijke taverne van Paesens lopen we weer de inmiddels welbekende trap van de dijk op. Je kunt hier bij laag water uren over het wad turen. Altijd valt er wel iets te beleven. Deze keer vlogen "lintjes" lepelaars over het wad. 

waarnemingen:grutto, watersnip, kemphaan, bontbekplevier, bergeend, bonte strandloper, bergeend (ca 200), steenloper, goudplevier, tureluur, lepelaar (ca 100), wulp, groenpootruiter (2), zilverplevier, putter, winterkoning, bruine kiekendief.  

Nog een lege polder, maar in november zit het hier vol ganzen
Kijk zo hoort het ! 
Bruine Kiekendief (Circus aeruginosus) / Western Marsh Harrier - Bantpolder
Lepelaar (Platalea leucorodia) / Eurasian Spoonbill - Waddenzee ter hoogte van Paessens-Moddergat
Lepelaar (Platalea leucorodia) / Eurasian Spoonbill - Waddenzee ter hoogte van Paessens-Moddergat
Kemphaan (Calidris pugnax) / Ruff - Bantpolder
Kieviten boven de Waddenzee

Geen opmerkingen:

Een reactie posten