BLOGARCHIEF







zaterdag 19 september 2020

Texel - 19 september 2020

Deze ochtend gaan we op zoek naar de morinelplevier langs de Schorrenweg. Volgens waarneming punt nl moeten ze er zitten, maar je bent er natuurlijk nooit zeker van dat je ze ook vindt. Deze plevieren zitten doorgaans ver weg. Bovendien zitten ze vaak verstopt in de voren van akkers. 

Als we op de plek arriveren waar ze gisteren werden waargenomen, blijken er inmiddels een aantal vogelaars aan de slag te zijn, maar niemand heeft ze nog gezien. 

We besluiten de telescopen op te zetten en tussen de honderden plevieren te gaan zoeken. Geen gemakkelijk opgave, temeer omdat er telkens meer goudplevieren komen aanvliegen en de aanwezige vogels telkens van plaats veranderen en je daardoor weer van voren af aan moet beginnen.

We zoeken dichtbij, ver weg, tussen de plevieren, aan de buitenkant van de groepen, telkens weer en dan nog een keer en nog een keer, totdat je geen goudplevier meer kunt zien. 

Na twee uur geven we het op en ook andere vogelaars geven er de brui aan. Vanaf vandaag werden ze niet meer gemeld. 

Voordat we boodschappen gaan doen rijden we nog even langs de Zwinweg met uitzicht op Vogelweid de Bol (Natuurmonumenten) en verder over de Stengweg. 

waargenomen: putter, bonte strandloper, kleine zilverreiger, goudplevier, rosse grutto, krombekstrandloper, lepelar, kneu, bontbekplevier, grutto, wulp, vink. 

Putter (Carduelis carduelis) / European Goldfinch. Schorrenweg.
Goudplevier (Pluvialis apricaria) / European Golden Plover. Schorrenweg. 
Op zoek naar Morinelplevieren.
Goudplevier (Pluvialis apricaria) / European Golden Plover. Schorrenweg.
Drijvers Vogelweid de Bol (Natuurmonumenten)
Stengweg. Altijd een goede plek voor b.v. Drieteenstrandlopers, 
Rosse Grutto's, Bonte Strandlandlopers, Tureluurs.
Rosse Grutto (Limosa lapponica) / Bar-tailed Godwit. Stengweg.
Rosse Grutto (Limosa lapponica) / Bar-tailed Godwit. Stengweg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten